Clockology

Wat mist de Apple Watch nog? Niet veel zou je zeggen, het ding is een alleskunner. Toch, als je ooit net als ik een uitstapje hebt gemaakt naar “de overkant”, dan weet je dat er een belangrijk iets ontbreekt.

Ooit had ik ineens genoeg van Apple. Ik verkocht mijn iPhone en kocht een Oneplus smartphone. Mijn Apple Watch werkte niet meer samen met de Oneplus, dus ik verkocht ook mijn horloge. Ik kocht een smartwatch van Huawei en was enthousiast. Het werkte allemaal niet zo verfijnd als de Apple Watch, notificaties waren iets lastiger voelbaar en soms kreeg je iets gewoon niet 100% aan de praat, maar dat hoort bij een open platform en verschillende merken hardware die samen moeten werken. Er ging echter wel een wereld voor me open, want je kon zelf horloges downloaden en installeren, zoveel je wilde! Vandaag een mooie Tag Heuer, morgen een klassieke Casio en in het weekend een smaakvolle Panerai, Breitling of Rolex. Toch bekoelde mijn liefde voor Android toestellen toen bleek dat de kwaliteit niet op hetzelfde niveau lag als bij Apple.

Dus, uiteindelijk ging ik weer terug naar Apple en kocht weer een iPhone en een Apple Watch. Ja, dat werkte inderdaad toch beter. Alle notificaties kwamen weer trouw door en je kon gewoon aan alles merken dat zowel hardware als software ven beide toestellen door één fabrikant was gemaakt. Maar toch miste ik iets: een uitgebreide keuze aan horloges. Apple had ondertussen zelf al veel meer watchfaces gemaakt voor de Apple Watch, maar toch sloeg de verveling snel toe met de saaie ontwerpen van Apple. Maar goed, het dichtgetimmerde systeem van Apple liet geen watchfaces van derden toe… Of toch wel?

Clockology presenteert zich als een app om zelf een “dashboard” te maken voor de iPhone, iPad en Mac. Dit dashboard kan verschillende zaken weergeven, zoals tijd, datum, batterijniveau, weer, etc. En via de Apple Watch kun je bladeren door je ontwerpen. Maar dat zijn toch geen eigen wijzerplaten? Nee. Want dat mag niet van Big Brother Apple. Je mag geen app in de Grote App Store aanbieden die hetzelfde doet als een reeds bestaande Apple app (kun je het volgen?). Dus verzonnen de makers van Clockology er iets op: er is een soort van “achterdeur bestand” te downloaden, waarmee je Clockology dashboards ook op je Watch kunt laten draaien! Een dashboard dat draait op je Watch… euh, dus gewoon een wijzerplaat? Jep!

En er zijn vele mooie ontwerpen te vinden, kijk maar eens:

Hier vind je de handleiding om alles te installeren:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: