Over

Al vanaf 1992, toen ik voor het eerst op Internet begon rond te kijken, gebruik ik het pseudoniem Cenobyte. Deze naam is een samentrekking van de “Cenobite” karakters uit de horrorfilm Hellraiser en “byte”, een computerterm. Mijn echte naam is Mario van Ginneken en ik ben van bouwjaar 1970. Ik woon samen met mijn vrouw Marion in de buurt van Breda.

De oorsprong van de naam ‘Ginneken’ is volgens Belgische etymologen zeer oud, en dateert waarschijnlijk uit de Gallo-Romeinse periode. Het achtervoegsel /-eken/ gaat terug op het Latijnse /-iacum/. Het naamdeel /Ginn-/ is terug te leiden tot een Keltische persoonsnaam Gimmo of Geminius. ‘Ginneken’ betekende dus oorspronkelijk: ‘domein van Gimmo/Geminius’.

Deze blog site is eigenlijk een uitlaatklep om te schrijven over mijn hobbies. Van auto’s tot computers, van flipperkasten tot slotracebanen, van muziek tot films en series.

Als fan van auto’s en van het land Amerika hebben Amerikaanse auto’s een speciaal plaatsje. Daarbij is de Corvette één van mijn grotere passies en ben ik ook al dik 25 jaar lid van de Heartbeat Corvette vereniging.

Wellicht mijn grootste hobby is mijn game room, een grote ruimte gevuld met mannenspeelgoed: flipperkasten, arcade games, oude spelconsoles en computers, discozooi, een poolbiljart en een grote slotracebaan. Om de oude games zoals Pac Man en Donkey Kong te kunnen spelen heb ik zelf enkele arcadekasten gebouwd met emulatiesoftware die alle oudjes probleemloos speelt, van Space Invaders tot Mortal Kombat. Uiteraard is de Game Room ook voorzien van de nodige Corvettespulletjes, neons en een beamer.

Slot racing is ook iets waarmee ik graag bezig ben. Na eerst enkele plastic Scalextric banen te hebben gehad, ben ik inmiddels overgestapt op een 26 meter lange 3-sporenbaan die ik volledig zelf heb gemaakt uit hout (MDF). Er wordt regelmatig geraced op deze baan, voor de lol maar ook echte wedstrijden.

Verder heb ik eigenlijk gewoon veel te veel hobby’s, omdat ik alle “grote kinderenspeelgoed” leuk vind, dus RC modelauto’s en modelvliegtuigen zijn ook van de partij. Daarnaast vind ik het leuk om naar TV-series of een leuke film te kijken en luister ik graag naar muziek.

%d bloggers liken dit: