Game Room historie – part 2

Oktober 2009: de Game Room raakt bevolkt.
De eerste Rammers avond is een feit: met een groep vrienden hebben we een gezellige avond. Op dat moment hadden we Richard nog niet bij het clubje omdat die zijn wereldreis maar niet wilde beëindigen (ik geef hem geen ongelijk), maar we wisten al wel dat dit goed was. Deze avond was een “Men Only” avond en dat beviel eigenlijk zo goed dat we besloten om dit voortaan elke maand te herhalen. “Rammers” is overigens een samentrekking van Richard, André, Michael, Mario, Ed, Rob.

December 2009: biljartje erbij.
Op dit moment bestond de Game Room uit de achterste ruimte van ongeveer 40 m2 met full size cafébiljart en een mooie ronde bar. Dit deel was al jaren niet meer gebruikt, maar kon met een beetje schoonmaken snel in gebruik worden genomen. Hierna is de toegangsdeur en het raam verwijderd, waardoor de biljartruimte een open verbinding kreeg met de racebaanruimte. Later kwamen er nog flipperkasten en arcadekasten en werd ook deze ruimte snel te krap…

Maart 2011: arcade games.
Rond deze tijd raken twee doe-het-zelf projecten afgewerkt: een bartop arcade en een tabletop arcade. Hierop draaien alle arcadeklassiekers van de afgelopen 30 jaar, denk aan Space Invaders, Gyruss, Pac Man en Donkey Kong. Ook arriveert deze maand de eerste originele arcadekast: een Terminator 2 met twee machinegeweren.

April 2011: Start Trek The Next Generation.
“Ook een flipperkast mag eigenlijk niet ontbreken!” Dit commentaar van een bezoeker zette me aan het denken. Jaren terug had ik me ook eens in de aanschaf van een flipperkast verdiept, maar plaatsgebrek thuis prikte dat plannetje al snel lek. In de Game Room had ik echter ruimte genoeg, dus ging ik me weer eens verdiepen in de flipperkasten en schafte ik in april 2011 een Star Trek: The Next Generation flipperkast aan. Man, wat een lol heb je met zo’n flipper (als ie werkt)! En wat een frustratie als ie niet werkt (zo zou het komende anderhalf jaar blijken).

15 juni 2012: geen biljart meer.
Op deze dag is het cafebiljart verkocht om plaats te maken voor de groeiende verzameling flipperkasten. Het achterste gedeelte was door mijn vader ingericht als bar met biljart en alles, van de houten lambrizering tot het aluminium lamellenplafond, is door hem geïnstalleerd. De ruimte werd echter al een tijdje niet meer gebruikt om te biljarten, dus het biljart is uiteindelijk verkocht om meer ruimte te bieden aan de fraaie verzameling flipperkasten die er nu staat.

Game Room 1.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: