Game Room historie – part 1

Mei 2002: een mooie ruimte.
Ons bedrijf Comatherm verhuist naar een nieuwe lokatie. Wat heeft dat met de Game Room te maken? Nou simpel: het oude bedrijfspand kwam hiermee leeg te staan. Achterin het pand had mijn vader al jaren eerder een prachtige biljartruimte gebouwd en nu kwamen het kantoor, een kleine kantine en een showroom beschikbaar. Dit zou het begin zijn van een geweldige Game Room van 150m2 waarin we kunnen slot racen, flipperen, gamen, darten, biljarten, film kijken en een biertje pakken. Ook is de ruimte geschikt om een leuke houseparty in te geven dankzij de competente audio installatie en de lichtshow.

November 2003: eerste slotracebaan.
Met de aanleg van een grote Scalextric racebaan in de voormalige showroom is de Game Room officieel een feit. Deze ruimte was 50m2 groot, waardoor ik me niet in hoefde te houden. De uiteindelijke baan was twee sporen en ongeveer 40 meter lang. Hierdoor was het erg lastig om het circuit “in de vingers te krijgen”. In december van datzelfde jaar werden de werkzaamheden gedwarsboomd door een lekkage in het dak waardoor de baan een paar keer flink nat werd en veel baanstukken roest gingen vertonen. De bouw lag daarna een jaar stil.

November 2004: een rallybaan.
Het jaar erop ging ik wat experimenteren met een houten baantje. Zora Rally was een éénsporenbaan met tijdmeting en aardig wat scherpe, gladde bochtjes. Ondanks dat het een leuk baantje was bleven de lekkages in het dak hardnekkig terug komen en strandden de racebaanplannen in twee onafgemaakte projecten…

Mei 2008: Corvette Speedway.
Jaren later ging ik van start met een compleet nieuw racebaanproject: Corvette Speedway, een 3 sporen baan volledig uit hout. De lekkages waren inmiddels definitief verholpen. In april 2009 zou de baan volledig klaar zijn, na aanzienlijke problemen met elektriciteit geleidende verf. De baan is voorzien van een 15 ampère voeding en de geleiding vindt plaats met kopertape. De computergestuurde tijdwaarneming slaat alle gerealiseerde tijden permanent op, schakelt de spanning op de baan en geeft door middel van een zwaalicht start en finish aan.

April 2009 Houten racebaan is gereed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: