Game Room historie – part 3

Mei 2013: Project Game Room 2.0 gaat van start.
Een plan waarmee alle binnenwanden uit het pand zouden worden gesloopt. Hierdoor zou de voormalige showroom die nu reeds als Game Room werd gebruikt, samen komen met de kantine en twee voormalige kantoortjes. De nieuwe ruimte die hierdoor ontstond is de huidige afmeting van 150 vierkante meter: 30 meter lang en gemiddeld 5 meter breed. Het keukenblok van de kantine bleef behouden en werd omgebouwd tot bar, voorzien van twee koelkasten en een vaatwasser. Na vele uren werk en twee keer naar de eerste hulp was het werk in november 2013 gereed.

Juni 2013: pinball high.
Het jaar 2013 was wel zo’n beetje het jaar van de flipperkasten dankzij de enorme ruimte die ik erbij kreeg. De kasten waren nog betaalbaar en ik scoorde dat jaar een Theatre of Magic, Whirlwind, Dr. Who, Junkyard, Judge Dredd, Creature from the Black Lagoon en de kroon op mijn collectie: een Metallica: Master of Puppets als splinternieuwe flipperkast. De collectie groeide dit jaar en het jaar erop tot 26 kasten op het hoogtepunt. Maar meer is niet altijd beter en de belachelijke prijzen zouden me uiteindelijk doen beslissen om mijn collectie terug te brengen naar een mooie verzameling van ongeveer tien kasten.

In Juli 2013 arriveerde er een airhockeytafel in de game room. Na aanvankelijk een fanatieke start met veel rondvliegende schijven raakt de interesse snel uitgeblust. De tafel verdwijnt het jaar erop al weer van het toneel om plaats te maken voor een voetbaltafel die eigenlijk nog minder gebruikt wordt…

Geleidelijk aan verdwijnen er vanaf 2015 steeds meer flipperkasten. De prijzen zijn echt enorm gestegen en mensen contacteren me al om te vragen of ik bepaalde flippers niet verkoop. Omdat door de stijgende prijzen ook de totale verzameling te kostbaar is geworden besluit ik om geleidelijk aan kasten te verkopen tot ik alleen nog achterin flippers heb. Op deze manier kunnen we in het voorste gedeelte van de game room een gezellige zithoek maken en ontstaat er ruimte voor een andere leuke toevoeging.

In januari van 2017 wordt er een poolbiljart aangeschaft. Deze blijft wel populair en wordt iedere Rammersavond bespeeld.

Game Room 2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: