Corvette coupe 1986

Januari 1997: mijn eerste Corvette! Een Daytona yellow 1986 coupe met automatische transmissie (die later gewoon “BMW geel” bleek te zijn).

De auto was origineel verkocht in 1986 als een grijsbruine (Two Tone) Corvette in St. Peterburg, Florida en heeft 245PK en een topsnelheid van 250km/uur. De auto is via Duitsland in 1993 naar Nederland gekomen. In Nederland is de auto geel gespoten, helaas op een erg slechte manier waardoor de lak al snel achteruit ging en uiteindelijk gewoon van de auto viel. Toen we de auto hadden gekocht reden we naar huis en… moesten we halverwege de rit staken omdat de accu leeg was en alles uitviel. De dynamo bleek kapot te zijn. Eerste reparatie, geen goed begin.

corvette86_restauratie

Gedurende de Kerstvakantie van 1998 heb ik zelf mijn interieur volledig gerestaureerd en het vieze grijze interieur vervangen door een zwart exemplaar. Wat aanvankelijk als een klusje van een paar dagen begon eindigde als een helse klus van bijna 2 weken. Uiteraard lag hier ook een ernstig stukje onderschatting aan ten grondslag, maar ook omdat ik tijdens de klus steeds nieuwe dingen tegenkwam die ik dan meteen maar mee wilde pakken kostte alles veel meer tijd dan ik had ingeschat.

corvette86_trouwen

Op 25 juni 1999 zijn we in deze Corvette getrouwd!

Ergens in 2000 heb ik deze Corvette verkocht. Gelukkig is de auto nog steeds in Nederland en zie ik ze af en toe nog eens op meetings.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: