Corvette aan de muur

Het is altijd leuk om hobby’s te combineren. Corvettes in de gameroom bijvoorbeeld. Ik had al een vitrinekast vol schaalmodellen en een groot aantal kleine exemplaren op mijn slotracebaan maar in mijn hoofd zat iets groters…

Ooit heb ik eens met het idee gespeeld om mijn Corvette in de gameroom te parkeren. Leuk plan maar niet echt praktisch. Erin en eruit door de smalle deuren zou lastig zijn en af en toe een druppel olie op vloerbedekking is ook niet echt fantastisch. De ruimte zou binnen de kortste keren naar een garage ruiken. Een onderdeel van een Corvette dan? Ik had al een paar velgen neergezet en had bij iemand wel eens een neus van een auto aan de muur zien hangen. Bij een Corvette is de neus niet echt bruikbaar, maar de kont zou wel leuk zijn!

Na een tijd had ik wat achterkanten gevonden op Marktplaats, maar bleek men er toch nog redelijk wat geld voor te vragen. Tot ik op een gegeven moment tegen een wit exemplaar aan liep dat niet meer bruikbaar bleek te zijn voor op een auto vanwege wat inwendige schade door een lichte aanrijding. Deze mocht ik voor een leuk prijsje meenemen. Uiteraard was dit zonder de lampen, dus de eerstvolgende stap was het zoeken naar gebruikte achterlichten en achteruitrijlampen. De kentekenplaat kon ik wel uit mijn eigen collectie kiezen en er kwam een leuke plaat uit Californië op. De lamparmaturen vond ik op eBay en voor het licht zelf gebruikte ik 12 volt gloeilampjes uit een flipperkast. Het knutselen kon beginnen.

Eerst moest er een stuk van de zijkant worden afgeslepen zodat de kont netjes vlak tegen de muur kon komen te hangen. Dit ging redelijk simpel met een slijptol en snijschijf, het vooraf uitzetten van de rechte lijn was lastiger op de bolle zijkant. Vervolgens heb ik alles schoongemaakt en heb de strepen van de lichte schade weggepoetst met een wonderspons. Die dingen hebben hun naam echt verdiend want de kont zag er als nieuw uit!

Hierna konden de lampen worden ingebouwd en aangesloten. De bevestiging van de achterlichten was niet meer volledig schadevrij en het was een uitdaging om alles een beetje netjes te monteren. De kont was door de aanrijding blijkbaar toch aardig vervormd geweest. Omdat ik geen originele lampfittingen had en ook eigenlijk geen originele lampen wilde monteren heb ik de achterkant van de armaturen afgeslepen zodat ik simpel eigen lampjes kon plaatsen in alle zes de lichtarmaturen.

Het was wel duidelijk dat ik ook iets aan de stijfheid van het ding moest doen: de kont was aan de onderkant flink uitgezakt. Het bleek wel dat de onderzijde niet echt vernuftig is ontworpen waardoor de zwaartekracht er aardig wat invloed op heeft en de aanrijding zal hierbij ook niet echt geholpen hebben.

Hiervoor heb ik een houten balkje aangebracht en heb ik in de rand van het polyester uit het zicht gaatjes geboord, waardoor ik met tie wraps de onderzijde omhoog kon trekken. Met de tie wraps kon ik dit mooi strak afstellen. Alles heb ik zwart geverfd om te voorkomen dat onder een bepaalde hoek hout of tie wraps zichtbaar zouden zijn. Hierna kon ik de lampjes aansluiten, welke met behulp van een 12 volt trafo zouden branden.

Vervolgens heb ik met behulp van twee ijzeren beugels een kort houten balkje aan de muur bevestigd, waar ik de achterkant overheen kan hangen als ware het een schilderij aan een spijker. Ik kan dus altijd gemakkelijk de kont van de muur halen als ik eens iets wil veranderen. Dat bleek na een paar maanden ook wel nodig, want al snel begonnen er lampjes kapot te gaan…

Dit ging me uiteindelijk irriteren en ik besloot om de lampjes te vervangen door LED’s. Tijdens dit klusje kon ik ook meteen iets toevoegen wat ik eigenlijk al vanaf het begin wilde doen, ik wilde de Corvette richting aan laten geven. Dit zou het geheel nog iets speelser maken. Op AliExpress heb ik voor 5 euro een knipperlichtrelais besteld en ik had nog genoeg helderwitte LED strips liggen, waarmee ik het klusje kon uitvoeren. Nu geeft de Corvette richting aan en zijn de lampen mooi helder terwijl het geheel veel minder stroom verbruikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: